Veelgestelde vragen (FAQ)

We verzenden naar: 

  • Nederland
  • België
  • Luxemburg 
  • Frankrijk

U kunt een bloedtest zien als een momentopname. Een bloedtest vertelt u hoe uw gezondheidstoestand was op dat moment dat het bloed werd afgenomen. Met behulp van uw speeksel krijgen we dezelfde hoeveelheid inzicht hebben. Bovendien hoef je  dan niet je huid te beschadigen of pijn te voelen dat je bij een bloedtest wel noodzakelijk is. Het is dus veel gemakkelijker en minder ingrijpend om ons een monster van uw speeksel te geven.

De doos moet bevatten:

  • Een klein plastic buisje om uw speekselmonster in te doen  met uw kit-ID op de zijkant gedrukt
  • Een plastic trechter, die bedoeld is om op de plastic buis te worden geschroefd om de monsterafname te vergemakkelijken
  • Een opgevouwen instructiekaart met alle informatie die u nodig heeft plus uw individuele Kit-ID

Mocht een van de bovengenoemde inhoud beschadigd zijn of ontbreken, neem dan onmiddellijk contact met ons op.

Uw kit-ID bevindt zich aan de zijkant van de reageerbuis in uw doos en moet ofwel worden gescand door de ID-scanner in de Muhdo app of handmatig worden ingevoerd bij het registreren via de app voordat u uw sample opstuurt. Als u uw kit-ID niet heeft geregistreerd tegen de tijd dat het monster ons bereikt, kunnen we het monster NIET verwerken en moet u mogelijk een ander monster verstrekken.

Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via info@muhdo.nl

Er zijn meerdere redenen om een ​​genetische test te doen, Iedereen heeft zo zijn eigen redenen. De meeste mensen zullen het doen om hun sport of training naar een hoger niveau willen tillen door de informatie te gebruiken om slimmer te trainen, slimmer te eten en hun lichaam te begrijpen. Echter, iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn gezondheid zou deze test moeten laten doen, kennis is tenslotte macht.

Betrouwbaarheid van testen is iets waar alle genetische testbedrijven naar moeten streven, vanaf het begin moeten de feitelijke onbewerkte gegevens nauwkeurig zijn. We hebben gecontroleerd of DNA-gegevens die uit het laboratorium komen, kunnen worden gerepliceerd in een ander laboratorium en dat de resultaten overeenkomen, uit alle analyses van onbewerkte gegevens vinden we dat we gemiddeld een nauwkeurigheid van 99,99% hebben, wat de gouden standaard is. De interpretatie van gegevens is waar de meeste genetische bedrijven verschillen, we hebben een deskundig team samengesteld van de wetenschappers in het laboratorium, professionele sportcoaches, gezondheidswerkers en sportvoedingsdeskundigen, zodat de interpretatie kan worden gemaakt op basis van solide gepubliceerd onderzoek.

Na ontvangst van uw monster in ons laboratorium duurt het gewoonlijk 3 tot 4 weken voordat uw DNA-resultaten beschikbaar zijn. We houden u op de hoogte en informeren u automatisch over de ontvangst van uw monster en het uploaden van uw resultaten.

Mocht u de epigenetische analysekit (DNA Plus) hebben gekocht, houd er dan rekening mee dat, aangezien het onderzoek en de analyse van uw epigenetische markers een veel gecompliceerder en meer tijdrovende procedure is, het langer kan duren voordat u uw epigenetische resultaten krijgt. We streven ernaar om u ongeveer 4 – 6 weken na ontvangst van uw DNA-resultaten uw biologische leeftijd etc. te geven.

Onze belangrijkste zorg is nazorg, we staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden na uw aanschaf. We helpen met de interpretatie van de resultaten. We doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat de mobiele app up-to-date is met de allernieuwste wetenschap en inhoud die op de markt beschikbaar is.

Ja. Als u reeds een ‘DNA plan’ heeft aangeschaft en de resultaten hiervan binnen heeft, kunnen wij u een upgrade kit sturen die alleen de Epigenetica toevoegt aan uw resultaten. 

Neem hiervoor contact op met ons via een mail naar: info@muhdo.nl

Een DNA-test is heel gemakkelijk te doen.

Het enige dat nodig is, is een eenvoudig speekselmonster dat thuis wordt genomen door in een buisje te spugen (meegeleverd in de set).

Je hele genetische verhaal speelt zich af in deze paar cellen. Het monster wordt in ons laboratorium geanalyseerd en vervolgens interpreteren experts uit de sportwetenschap, voeding en gezondheid de resultaten voor u. Onze DNA-kits worden geleverd met een eenvoudig te volgen instructiekaart om u te helpen uw monster correct te nemen.

Een gen is een basisbouwsteen voor alle levende wezens. Elk gen bestaat uit DNA (deoxyribonucleïnezuur). Net als een recept in een kookboek, geeft je DNA de instructies die nodig zijn om alle verschillende delen van je lichaam op te bouwen en te onderhouden. DNA is als een reeks ketens – sommige lang, andere kort – bestaande uit vier verschillende soorten moleculen (nucleotiden) die voor het gemak worden aangeduid met A, C, G en T.

Een variatie in de positie van slechts één van deze nucleotiden in een DNA-keten kan een verschil maken in hoe uw lichaam werkt. Deze variaties worden SNP’s (single nucleotide polymorphism – uitgesproken als ‘snip’) genoemd. Het zijn deze verschillen waar we naar zoeken bij genetisch testen en onderzoek.

Net zoals genen je uiterlijke kenmerken bepalen, bepalen ze ook je innerlijke lichaamsfuncties. Dus jouw vermogen tot kracht, snelheid, vetverlies en uithoudingsvermogen worden allemaal gevormd door je genen!

Door je eigen, unieke genetische landschap te ontdekken en te exploiteren, kun je de trainings-, voedings- en herstelprotocollen optimaliseren voor optimale prestaties bij sport en lichaamsbeweging.

Alle genetische gegevens van onze klanten zijn drievoudig vergrendeld. Ten eerste zijn onze klanten voor ons anoniem in de database. Elke klant krijgt een uniek ID-nummer, het is alleen met deze code dat de klant de gegevens kan ontgrendelen en laten weergeven op zijn eigen mobiele app. Ten tweede worden alle klantgegevens tijdens de datareis versleuteld. Dus zelfs áls iemand de gegevens zou weten te bemachtigen, is het anoniem versleuteld. Ten derde slaan we genetische gegevens van klanten op beveiligde AWS-servers op. Tot slot voldoen wij aan de zeer strenge Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Scroll naar top