Wetenschap team

De wetenschappers achter Muhdo, DNA en Epigenen

Dr. Tanya Petrossian Phd

Hoofd Epigentica bij Muhdo

Dr. Tanya Petrossian behoort tot de wereldtop van wetenschappers in de epigenetica. ze heeft een Ph.D. biochemie en moleculaire biologie . Dr. Petrossian deed de baanbrekende ontdekking van het methyltransferasoom, wat leidde tot haar nominatie door de National Institutes of Health om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen op de bijeenkomst van de Nobelprijswinnaars in 2010 .

Ze pioniert ook met de ontwikkeling van het eerste niet-hormoontherapie voor endometriose – de belangrijkste oorzaak van onvruchtbaarheid en handicaps bij vrouwen tijdens hun vruchtbare jaren.

Christopher Collins, MSST, CISSN

Hoofd Fysiologie

Chris is een ervaren coach , onderzoeker en therapeut en verdeelt momenteel zijn tijd tussen de National Health Service (NHS) en commercieel gezondheidsonderzoek.

Hij is afgestudeerd aan Myerscough College, Edge Hill University en Queen Margaret University met graden in sporttherapie , medische beeldvorming en sportspecifieke voeding .

Hij heeft met meerdere professionele voetbalteams gewerkt, het welzijn van bedrijven met Nestle, op 3 verschillende ziekenhuissites en meerdere voorspellende gezondheidsalgoritmen ontworpen. Christopher gelooft dat genetische wetenschap de sleutel is tot prestatieverbeteringbij atleten, mensen betrekken bij hun gezondheid en mogelijke gezondheidsproblemen voorspellen voordat ze zich voordoen.

James Brown, Bsc

Mede oprichter en Directeur Nutrigenomics

James is een ex-prof rugbyspeler die de scholen van Harlequins en Engeland vertegenwoordigt en de afgelopen 20 jaar heeft gewerkt als sport- en prestatie-voedingsdeskundige met een diploma van St. Marys Twickenham. Hij schrijft  maandelijkse voedingscolumns in verschillende gezondheids- en fitness magazines, zoals Fitness for menMuscle and Fitness en Flex .

James verlegde zijn aandacht naar de wereld van de genetica na de dood van 2 van zijn jongere neven aan cystic fibrosis in 2010 en behaalde zijn nutrigenomics-diploma aan de La Trobe University in 2015. Hij heeft nu een schat aan ervaring en kennis over hoe onze genen volledig op elkaar inwerken. met ons etenlichaamsbeweging , levensstijl en omgeving.

Aire Allikas, MSc

Moleculair geneticus en wetenschappelijk adviseur

Aire was productmanager bij een wereldwijd farmaceutisch bedrijf en projectleider bij een geneesmiddelenfabrikant dat betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen .

De afgelopen vijf jaar heeft ze zich toegelegd op levensstijl en voedingsgenetica, waarbij haar voornaamste expertise bestaat uit de genetische factoren van gewichtsbeheersing. Aire heeft een diploma in genetica van de Universiteit van Tartu.

Scroll naar boven